top of page
  • Obrázek autoraJessi

Prožij své Camino de Santiago ještě intenzivněji díky španělštině


online kurz španělština na cesty camino de santiago

Zvládneš poutní cestu do španělského města Santiago de Compostela i bez jazykové výbavy? Určitě ano, kdo si opravdu chce něco vykomunikovat, dokáže to i rukama a nohama :)

Stačí ti pro komunikaci na cestě angličtina? Rozhodně, a to i přesto, že málokterý Španěl mimo hlavní turistické destinace angličtinou vládne. Opět platí, že pokud obě strany chtějí, nakonec se nějak domluvit zvládnou.

Není tedy tím pádem věnovat úsilí učení se alespoň základů španělštiny zbytečné? Jsem přesvědčená o tom, že to určitě zbytečné není. Proč? Jazyk místních lidí je klíčem k jejich srdci. Klíčem, kterým si můžeš odemknout spoustu zajímavých rozhovorů či zážitků, ke kterým by jinak nedošlo.

Navíc pocit, že dokážeš vyslovit názvy všech míst, kterými budeš na svém caminu procházet, že rozumíš jídelnímu lístku, když si budeš vybírat v menú del peregrino (poutnické meníčko), že si umíš španělsky v albuerge (ubytovně) vyptat, co potřebuješ, je k nezaplacení. Dáš si tím možnost zažívat po cestě malé radosti pokaždé, když narazíš na nějaké slovo, které poznáš, když porozumíš alespoň částem rozhovorů místních.


Líbí se ti představa využít své cesty mimo jíné k tomu učit se a prozkoumávat nový jazyk přímo na něčem, co tě aktuálně nejvíc zajímá? Pojď začít třeba tímto videem, kde najdeš španělský poutnický slovníček:




Hodil by se ti slovníček i v papírové podobě? Tady ho máš ode mě v PDF ke stažení, tak si ho stáhni, vytiskni a uč se. Najdeš tam navíc i seznam věcí, co si na camino sbalit :)


Camino de Santiago_obrázkový slovníček a seznam
.pdf
Stáhnout PDF • 3.65MB


videokurz španělština na cesty camino de santiago


No a jelikož s jídlem roste chuť, možná se ti začnou sbíhat sliny na to naučit se toho na cesty mnohem víc. Můžeš k tomu využít třeba můj vymazlený videokurz, který si můžeš procházet klidně i na cestě, dá se dělat pohodlně i z mobilu :) Nejen že tam najdeš celý jeden bonusový modul věnovaný práve tématu Camino de Santiago, ale zorientuješ španělsky se třeba taky na letišti nebo v ubytování, vyřešíš případnou ztrátu zavazadla. Navíc ti tam ukážu z každé oblasti ve Španělsku zajímavá místa, která stojí za to navštívit, o jejichž existenci pravděpodobně nevíš :)


Tady si můžeš vyzkoušet jedno cvičení z kurzu, na kterém si natrénuješ své nové jazykové poznatky z videa výše:




Stačí ti do tvé jazykové výbavy na camino zatím těchto pár poutnických pojmů? Super! Každý něčím začínal :) Když dostaneš časem chuť se do toho zakousnout trochu víc, do kurzu se dostaneš tudy:


!! Nezapomeň uplatnit SLEVOVÝ KÓD, který najdeš na konci videa !!

💸Ať ti neuletí velká sleva💸


online kurz španělština na cesty camino de santiago




241 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo bez pozadí.png
bottom of page