top of page
  • Obrázek autoraJessi

8 důvodů, proč svůj život okořenit španělštinou

Aktualizováno: 31. 8. 2023

Že jsi ještě nepřičichla ke španělštině? Není to škoda? Pojď to zjistit!


Proč se učit španělsky?

Přemýšlela jsi někdy, jaké by to bylo, kdyby tvoje mysl, hlas, jazyk a rty uměli produkovat tak krásné zvuky, jako jsou španělská slova? O co všechno by byl tvůj život bohatší? Pojď popustit uzdu své fantazie a začti se hned do 8 důvodů, proč je pro tebe španělština skvělé rozhodnutí.


1. Pokec s půlmiliardou lidí na planetě

Přesně tak, získáš možnost pokecat si s více jak půl miliardou lidí, španělština je totiž oficiálním jazykem v 21 zemích světa. Pyšní se tak titulem druhého nejmluvenějšího jazyka světa coby do počtu rodilých mluvčích, angličtina pokulhává až za ní na místě třetím.

proč se učit španělsky, online kurz španělštiny

2. Sebevědomí

Představ si následující situaci: jsi v restauraci, pročítáš jídelní lístek a sklouzne ti zrak na tvou oblíbenou quesadillu, paellu, gazpacho nebo třeba jamón serrano. Už se ti začínájí sbíhat sliny a pak přijde číšník s otázkou na tvou objednávku. Otvíráš pusu a vyjde ti z ní slovo, jehož výslovností si nejsi vůbec jistá, a v tu chvíli tě to štve. Pokud patříš k těm, kteří by názvy jídel rádi četli správně, a máš ráda španělskou nebo mexickou kuchyni, pak znalost minimálně španělské výslovnosti určitě oceníš, budeš si pak moct objednat mnohem sebevědoměji!


Pojď si to rovnou natrénovat:



3. Tajné tipy

Vybavená španělštinou budeš moct při cestování po Španělsku nebo Latinské Americe komunikovat s místními a mít tak možnost zjistit od nich tipy na krásná a zrakům běžných turistů skrytá místa. Navíc se tím oprostíš od nutnosti kupovat dovolenou přes cestovku, bydlet na hotelu a vykomunikovávat si vše jen přes delegátku. Budeš schopná domluvit si ubytování u místních lidí třeba přes Couchsurfing nebo AirBnB. Jestli ráda navštěvuješ španělsky mluvíví země, získáš tím jednoduše cestovní svobodu.



4. Skvělý pocit

Až poletíš na vysněnou dovolenou do Karibiku a zamíříš třeba na Kubu nebo do Dominikány, budeš si tam připadat jako bohyně, až si objednáš mojito celou španělskou větou. To bude pocit!

proč se učit španělsky, online kurz španělštiny pro úplné začátečníky

5. Hudba

Miluješ latinskoamerické rytmy a když slyšíš hrát svůj oblíbený song, nikdy se neubráníš pobrukování? Znalost španělštiny ti umožní obohatit tvé prozpěvování oblíbených španělských písniček o jejich slova a pro tebe tak jejich poslech bude ještě intenzivnější zážitek.



6. Pomoc druhým

Je skvělý pocit umět někomu pomoct ven z úzkých. Svou španělštinou budeš moct okouzlit *hispanohablantes bloudící třeba po Praze s mapou v ruce tím, že jim s přehledem španělsky poradíš cestu ke Castillo de Praga. Oběma stranám to jistě vykouzlí úsměv na tváři a zlepší den :)


7. Hladká komunikace

Až si jednou pořídíš svůj apartmán u španělského pobřeží, zvládneš si bez problému v místních potravinách u pultu objednat čerstvě nařezané plátky jamón serrano nebo si v místní tržnici říct o půl kila šťavnatých broskví.


8. Pocit štěstí

Náš mozek hodně reaguje na to, jak se vyjadřujeme. Španělština na něj má v tomto smětu blahodárné účinky, běžná komunikace mezi Španěly je plná pozitivních výrazů, tzv. šťastných slov, tedy slov, která v nás vyvolávají pocit štěstí. Například slova jako štěstí, radost, láská nebo přátelé.


Poslechni si, jak krásně zní:





Tak co? Už si představuješ, jak šťavnatý tvůj život se španělštinou bude?

Na "kdyby" se nehraje, pojď rovnou do akce!



Kurz je pro 8 studentek, jejichž srdce touží po španělštině. Budeš jednou z nich? Čekají tam na tebe i "BB" - boží bonusy!

První místa už jsou fuč, tak to nepropásni :)






262 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo bez pozadí.png
bottom of page