top of page
  • Obrázek autoraJessi

Příběh loga

Aktualizováno: 2. 7. 2021



Při tvorbě nového loga jsem měla jasnou představu - musí v něm být něco ze mě, něco, co je pro mě charakteristické. V duchu této myšlenky jsem věděla, že v tom mém bude určitě poletovat kolibřík.



Proč kolibřík?


Dodnes si pamatuju chvíli, kdy jsem se poprvé dozvěděla o existenci tohoto nádherného šperku ptačí říše. Naprosto mě uchvátil. Nebo spíš uchvátili, je jich totiž téměř 350 druhů. Jedná se o nejmenšího opeřence na světě a jediného, který dokáže "stát" ve vzduchu. Jak to dělá? Svými křídly opisuje ležatou osmičku známou jako symbol nekonečna. A španělština pro mě znamená nekonečno. Nekonečno temperamentně a smyslně znějících slov.

No a kde můžeme kolibříka, jehož pera dokážou odrážet nekonečno nádherných barev, spatřit? Kde jinde než v pestrobarevné Latinské Americe (přesněji řečeno téměř na celém americkém kontinentu, od Aljašky až po Tierra del Fuego - Ohňovou zemi). Kolumbie se pyšní nejpestřejší paletou kolibříků - poletuje jich tam okolo 160 druhů!

Kdo mě alespoň trochu zná, ten ví, že jsem schopná v obchodě najít kolibříka téměř na všem: na kuchyňských utěrkách, toaletním papíru, sprchovém gelu, krému na ruce, oblečení, vinětě, botách, no prostě na všem. Takže už je vám asi jasné, že jsem ho musela mít i v logu :)



A co ty barvy?


První z barev bychom mohli španělsky nazvat jako verde azulado. Je to pro mě ta nejkrásnější barva moře. Třeba někde v Karibiku. Nebo v Ekvádoru. Nebo ve Španělsku. Nebo téměř ve kterékoli španělsky mluvící zemi (až na Bolívii a Paraguay).

A ta druhá barva? Té můžeme španělsky říkat třeba rosa coral, nebo rosa viejo, anebo klidně rosa salmón. Záleží, co v ní vidíte zrovna vy. No a protože ne všechno musí mít konkrétní důvod, i tato barva je v logu téměř bezdůvodně. Prostě jen miluju tuto kombinaci barev. A taky miluju lososa. A krevety!




63 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
logo bez pozadí.png
bottom of page